dissabte, 25 d’agost del 2012

"Brave"

Indomablement emotiva

Tots i cadascun de nosaltres ens hem sentit cohibits alguna vegada per la nostra mare. No facis això, no facis lo altre... Ens hem discutit amb elles milers de cops, però després ens hem acabat adonant que no podem viure sense elles, ni tampoc sense els petits detalles que fan que siguin úniques. I tot i que sabem que en dos dies ens tornaran a repetir el que fem o em deixat malament (perquè probablement tenen raó), ho soportem i ens enfadem, però saben tuqe si no ho fessin ho acabaríem trobant a faltar. Perquè tot i que sabem que no són perfectes,  ja que cap de nosaltres ho és, i és impossible no estimar-les.

Brave (Indomable) tracta fonamentalment de la relació entre una mare i una filla. Com no, tenen una discusió i aixó porta a pensar que és el que la filla, anomenada Mèrida faria per canviar a sa mare. El problema és que això no acaba de sortir bé i es munta un gran embolic. Però l'amor d'una filla a la seva mare és més fort que tot i pot amb qualsevol cosa. 

Quan creiem (i suposem bé) que la pel·lícula està a punt d'acabar, ens adonem de que potser se'ns ha fet massa curta. Però no sé si perquè ens ha agradat i ens ha sorprès que sigui diferent de les altres pel·lícules d'animació, o perquè hi hem trobat a faltar alguna cosa més. Jo crec que és una barreja de les dues, tot i que recolzo més l'última frase. Hi ha suficient quantitat de comèdia, aventures, fantasia i acció, però probablement si haguessin augmentat cada porció de cada cosa, hauria arribat a atraure a més persones del públic adult. Tot i que si l'haguessin allargat més, a altres persones se'ls hi hauria arribat a fer pesada, perquè tot i que sorprengui, ja dura aproximadament una hora i mitja.
Tot i que quan veiem els anuncis de la pel·lícula pensem que el tema del film serà d'una noia rebel que li agrada llançar fletxes amb el seu arc, la trama és completament diferent. El tema de la pel·lícula està molt ben trobat: barreja la fantasia amb la història. Ens situem en el regne més poderós del territori en el qual es desenvolupa el film. Els personatges en els que més ens hi fixem i els que més criden l'atenció són probablement tres petits i murris trigèmins, germans de la protagonista, que ens fan passar unes estones força divertides amb les seves ingenuïtats. Cada personatges té unes característiques determinades que el fan ser diferent dels altres i a la vegada aconseguir treure'ns un somriure als llavis.

És una pel·lícula d'animació per a tots els públics, ja que ens fa sentir-nos identificats siguem grans o petits. La productora Disney Pixar no deixa de sorprendre'ns amb les seves idees que donen lloc a grans estones de diversió, i això es reflexa en el film del que parlem. La variació de colors, tant de vius a foscos, que inunden la pantalla, intenten simular la realitat i produir-nos les emocions corresponents a cada escena alhora que visualitzem la pel·lícula.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada